Backagården

Backagården
Vårt jobb
Backagården Kurs & Konferenscenter i Höör, Skåne, är en modern anläggning som kan hantera allt från små till stora sammankomster med kapacitet för upp till 400 deltagare. Anläggningen är utrustad med nio föreläsningssalar och med toppmodern digital teknik, inklusive videokonferensutrustning och högkvalitativt ljudsystem. Med dess natursköna läge erbjuder Backagården också möjligheter för utomhusaktiviteter, vilket gör det till en idealisk plats för både arbete och avkoppling. Backagården ville utöka sin kundbas och öka bokningarna för sina konferenstjänster. Vår anpassade e-postkampanj riktade sig mot företagsledare och evenemangsplanerare på företag i Skåne, med syftet att höja medvetenheten, engagemanget kring deras unika erbjudanden och generera fler bokningar.
quote icon
”Webshark är proffsiga, lyhörda och flexibla. Som konferensanläggning har vi haft specifika önskemål när vi initialt kom i kontakt med Webshark. Efter vårt första möte presenterade dem en paketlösning som visade att de verkligen varit lyhörda för vår verksamhet och vår önskemål. Vi har fått nya kunder, haft givande och trevliga möte och framför allt fått möjligheten att visa upp vår konferensanläggning till företag som vi annars kanske inte nått. Vi rekommenderar varmt Webshark.”
Jennifer Nilsson
Bokningskoordinator på Backagården

Utmaningar med uppdraget

Identifiering av beslutsfattare är en utmaning inom eventplanering, eftersom många företag saknar tydliga kontaktpunkter för att hantera evenemang. Detta skapar svårigheter i att rikta marknadsföringsinsatser mot de individer som faktiskt fattar besluten om var och hur ett evenemang ska genomföras. Konkurrensen inom branschen är hård, inte bara från andra fysiska konferensanläggningar utan även från digitala plattformar som erbjuder allt-i-ett-lösningar för konferenser. Dessa plattformar tillhandahåller ofta enkel tillgång till bokning av lokaler, teknisk utrustning och catering, vilket gör dem till attraktiva alternativ för snabba och effektiva konferensarrangemang. Geografisk nischning och tidspress är ytterligare faktorer som komplicerar marknadsföringen av konferenstjänster. Att nå ut till potentiella kunder vid rätt tidpunkt är avgörande, eftersom beslut om konferenser ofta görs på kort varsel. För konferensanläggningar innebär detta att snabb respons och flexibilitet i erbjudandet är viktigt för att locka och behålla kunder.
Introduktion med beslutsfattare
Vårt anpassade budskap mot relevanta beslutsfattare skulle fånga intresset och tydligt kommunicera erbjudandet. Genom att använda data-drivna insikter från kampanjerna kunde vi tajma in våra uppsökande kampanjer om när beslut kring konferenser oftast fattades för att maximera effektiviteten. kampanjen genomfördes via email och samtliga uppföljningar som genomfördes vid svar taggades upp samt besvarades för att framhäva Backagårdens unika erbjudanden och förmågor. Detta ökade i sin tur intresset och inbjudningar till visningar av anläggningen.
Fysiska introduktioner med beslutsfattare
De möten som arrangerades genom vår kampanj var inte bara informativa utan också skräddarsydda för att försöka få beslutsfattarna att fysiskt åka ut till Backagården för att få en rundtur av anläggningen. Genom att demonstrera per email hur Backagården kunde möta och överträffa förväntningarna vid företagskonferenser säkerställde vi att beslutsfattare värdesatte ett fysiskt möte. Genom att träffas fysiskt så kunde beslutsfattarna få uppleva Backagårdens miljö och detta ledde nya bokningar samt långsiktiga relationer med nya företagskunder.
Background image
Overlay image
u003ch2u003eu003cbu003eLet’s find right togetheru003c/bu003eu003c/h2u003e
Vi börjar alltid med ett personligt möte för att förstå era behov och mål. Boka ett möte idag! nnVill du höra mer om våra lösningar och hur vi kan hjälpa dig att bli bättre digitalt? Lämna dina uppgifter och låt oss tillsammans driva in nya affärer för ditt företag!n

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Overlay image
Eller nå oss via:
Email icon Adress – Wallingatan 18, 111 24 Stockholm