Geobear

Kund
Vårt jobb
Geobear är ett företag specialiserat på markförstärkningstekniker som använder sig av expanderande geopolymerer för att lösa sättningsproblem i marken. Företaget, som ursprungligen grundades i Finland under 1970-talet, erbjuder lösningar för infrastruktur, företag och privatpersoner. Geobear har utvecklat flera innovativa metoder för att stabilisera marken utan stora byggarbeten. Företagets tekniker används globalt i mer än 38 länder och har genomförts i över 200 000 projekt. Geobear behövde övervinna de traditionella barriärerna för kundanskaffning i en konservativ bransch och anlitade Webshark för detta. Mycket av den tidigare kundanskaffningen byggde på referenser och relationer, men även branschmässor. Vi implementerade en skräddarsydd uppsökande strategi via email för att nå och engagera potentiella kunder på ett effektivt sätt.
quote icon
”Webshark är en mycket uppskattad samarbetspartner för oss pga främst deras förmåga att boka in kvalificerade möten åt oss med helt rätt beslutsfattare och kontakter. De är dessutom väldigt anpassningsbara och omsätter feedback. Vi har en komplex produkt som endast vänder sig till bolag som ställs inför just de problem vi kan lösa och vår partner har lyckats hitta intressanta företag vi i många fall själva inte skulle ha hittat. Jag behöver förstås följa upp mötena men kontakten med Webshark är hela tiden mycket trevlig och sköts via telefon eller via mail beroende på vad vi föredrar. Vårt proaktiva arbete förbättras med kontinuerliga möten och vi är övertygade om att det fortsatta samarbetet kommer att mynna ut i fortsatta projekt för vår del. Vi kan varmt rekommendera Webshark som samarbetspartner för mötesbokning!”
Nicklas Bosäter
Head of Commercial Sales på Geobear Global

Utmaningar med uppdraget

I konservativa branscher som Geobear arbetar inom (bygg- och markförstärkningsindustrin) är särskilt långvariga relationer grundläggande. Dessa relationer bygger på förtroende och beprövade metoder, vilket speglar pålitlighet och kvalitet i leveranserna. Relationerna växer fram över tid genom personliga möten, och traditionella kanaler såsom mässor och personliga referenser har blivit huvudvägar för ny kundanskaffning. Utmaningen i detta fall är att många i branschen inte arbetar med uppsökande försäljning, dvs direkt kommunikation där det inte finns en tidigare relation. Samtidigt står branschen inför utmaningen att kommunicera komplexa tekniska lösningar per email. Man vill ofta kommunicera mycket via email men ändå hålla sig kort och vara konkret. Företag som Geobear, som använder avancerade geopolymerlösningar för markförstärkning, behöver kunna förklara fördelarna med sina tjänster på ett lättförståeligt sätt vilket var en utmaning.
Uppsökande kampanj
Genom preciserade och välformulerade uppsökande kampanjer via email levererade Webshark ett tydligt budskap med en CTA för att ta ett introduktionsmöte med beslutsfattare på företag som Geobear vill sälja till. Eftersom konceptet är mycket ovanligt i byggbranschen nådde budskapet flertalet beslutsfattare som var genuint intresserade av att prata mer med Geobear om ett potentiellt affärsupplägg.
Möten med beslutsfattare:
När Webshark väl fick in förfrågningar och det fanns ett starkt intresse av att prata mer så kopplades Geobear och beslutsfattaren på det intresserade bolaget ihop och ett möte bokades för att diskutera hur bolagen potentiellt skulle kunna arbeta tillsammans. Geobear har givit höga poäng i sin feedback för respektive möten vilket är en stark indikation på hög möteskvalitet samt att det finns ett starkt intresse hos prospekten att inleda en affärsrelation.
Background image
Overlay image
u003ch2u003eu003cbu003eLet’s find right togetheru003c/bu003eu003c/h2u003e
Vi börjar alltid med ett personligt möte för att förstå era behov och mål. Boka ett möte idag! nnVill du höra mer om våra lösningar och hur vi kan hjälpa dig att bli bättre digitalt? Lämna dina uppgifter och låt oss tillsammans driva in nya affärer för ditt företag!n

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Overlay image
Eller nå oss via:
Email icon Adress – Wallingatan 18, 111 24 Stockholm